Skilsmisse for hele familien

Er det en ting jeg er ekstremt takknemlig over, er det at mamma og pappa er venner den dag i dag selv om de skilte seg da jeg var ganske liten. 

Skilsmisser er veldig tøft for hele familien. Selv har jeg opplevd en for ganske lenge siden, så tiden har leget mine sår. Generelt så er det en tøff ting, spesielt for barn som rammes av det mest. For et barns ønske er jo at foreldrene skal være sammen til evig tid, men i dagens samfunn er det ganske vanlig med skilsmisse. Noe som er veldig synd.

Heldigvis var jeg personlig veldig skånet fra det hele, jeg opplevde sjeldent krangling eller store konflikter. Det hele skjedde ganske så fredfullt. I starten så feiret de jul sammen for å samle hele familien, hele bunchen dro faktisk til syden en kort stund etter. De har god kontakt nå idag, og det gjør det så mye lettere for hele familien, men spesielt for oss barna.

Dessverre så fins det verre tilfeller enn det jeg har opplevd, for en skillsmisse i seg selv er ganske så tøft, men hvis foreldre ikke kommuniserer eller er på talefot er det ganske så fælt for et lite barn som sitter med en fot på hver side. For noen ganger får barnet følelsen av å velge side, de må velge hvem de vil være mest til, mamma eller pappa?

Jeg kan kjenne igjen følelsen, for det skal jo ikke være slik at man må velge hvem man skal bo til. Ansvaret til foreldre er jo 50/50, det er det nærmeste man har og at man skal velge en er litt absurd.  Det burde ikke gjøres på denne måten. For et barn skal ikke velge part, det er jo foreldrenes ansvar å fordele hele ansvaret.

familyphoto

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s