TYPISKE TATOVERING SPØRSMÅL

Vi med tatoveringer kan alltids bli enige om at vi mottar veldig mange spørsmål. Disse spørsmålene skal jeg samle opp her og svare på dem. Hvis du er en av de som vurderer å ta tatovering kan disse svarene gjøre det lettere for deg å avgjøre om det er det riktige for deg.  Vi kan kalle det en tattoo-tag!

Gjorde det vondt?
Et spørsmål som går igjen , og jeg skjønner mange lurer på det. Spesielt når man ikke har følt på den type smerte før. Trust me, jeg var en av de som spurte om det.
For min del så var det ikke så veldig vondt. Det kommer an på plasseringen og størrelsen. Jeg tok min på et sted der huden er tykk. Det er verre med steder der beinene er godt markert og huden tynn. Det kommer også an på hvor stor den er, dermed hvor lang tid det tar å tatovere den. På min brukte jeg kanskje en og en halv time. Så det siste kvarteret var det veldig numment og sårt noe som gjorde at det ble vondt. Skal du ta en liten en så gjør det ikke så vondt. Husk også at smerten sitter mest i hodet. Du blir nok overrasket!

Hvor lang tid tok det?
Jeg svarte på det spørsmålet ovenfor, men det tok en og en halv time. Selve prosessen tok lengre tid, jeg brukte kanskje et halvt år på å bestemme meg for hva jeg skulle tatovere. Det var veldig viktig for meg å tenke grundig i gjennom det, for man kan jo aldri være sikker på om man endrer mening senere i livet. Men jeg var ganske sikker på hvilken type tatovering jeg skulle ta, så valget var i grunnen ikke så vanskelig.

Hvor tok du den og hvor mye kostet den?
På Onkel Henrys i Trondheim, den kostet 4000 kr. All I can say: VERD DET!

Hva symboliserer den?
Det mest typiske spørsmålet, hva betyr den?
Jeg synes det er koselig at folk spør om det, siden den symboliserer jo faktisk noe som betyr veldig mye for meg, så jeg synes det er gøy. Det er jo ikke alle som har en mening bak tatoveringene sine heller. Men jeg er veldig glad i min tatovering, så jeg har en symbolikk bak den.

Hovedsakelig så kalles den Mandala. Det er et sanskrit og betyr «krets», «sirkel». Det er et hellig geometrisk mønster innenfor hinduismen og buddhismen. Den er veldig inspirert av lotus blomsten. Man kan tolke den forskjellig, men i buddhismen så symboliserer det meditasjon og selvutvikling. (Har gjort grundig research ser du). For meg er symbolikken veldig lik. Indre ro og påminnelsen på at jeg utvikler meg til å bli en bedre person hver dag. Den viser litt av min eksotiske og kulturiske side, de som kjenner meg sier gjerne at den er «typisk meg». Den symboliserer mitt liv, og meg som person.


Kommer du til å angre?
Enkelt og greit. Nei. Den betyr såpass mye for meg, i tillegg til at den er veldig tidløs. Den kan aldri gå ut på dato, og den symbolikken den har med seg gjør at jeg elsker den mer for hver dag. Jeg er faktisk helt sikker på at når jeg er 40 år vil jeg være like stolt av den som jeg er den dag i dag.

Hva skjer når du skal gifte deg og ha på deg brudekjole?
Helst de konservative og eldre spør dette spørsmålet. Vell, jeg kommer til å ha på brudekjole og tatoveringen vil være synlig. Den blir nok bare et fint accessory.

Tenk når du blir 80 år, hvordan kommer den til å se ut da?
Da spør jeg tilbake. Hvordan kommer DU til å se ut som 80 åring, enkelt og greit skrukkete og grå. Tatoveringen kommer nok til å være skrukkete og blå. Men siden resten av kroppen min blir det så blir nok ikke det en så stor sak. Den kommer til å gi meg gode minner som jeg kan tenke på når jeg inntar plassen på gamlehjemmet.

Vil du ta flere?
Jeg er veldig usikker. Mest sannsynlig, nei. I hvertfall ikke i nærmeste fremtid med tanke på hvor dyrt det faktisk er. Jeg har heller ingen aning på hva jeg skal ha som nummer to, kommer ikke til å ta en bare for å ta en. Så vi får se om det blir flere. Ikke enda.

Tips til de som skal ta tatovering?
Mitt største tips er: vær helt sikker på at det er den du vil ta. Det er lurt å velge noe som er tidløst og betydningsfullt.  Ikke  ta noe som er «in» nå. Da vil du mest sannsynlig gå lei av den og angre om noen år. Finn eksempel på tatoveringen du vil ta, ha den som bakgrunn på mobilen i tre måneder. Se på den hver dag og sjekk om du blir lei til slutt.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s