«Gleder meg til å bli voksen»

Helt siden barndommen har jeg lengtet etter å bli voksen. For da ville ting falle på plass, da kunne friheten komme. Det er noe med å være ung altså. Drømmene og håpet man har. Jeg vet selv hvordan det er å være 16 år, og på den tiden lengtet jeg etter å være 20 år.

Hvis jeg skal se tilbake på når jeg var 16, så husker jeg følelsen av å ikke bli tatt seriøst, fordi man bare er «16 år». Alderen blir liksom en hindring, man får ikke lov til å være smart eller ha andre tanker om ting. For når man er 16 år, så vet man ikke bedre. Du er for ung. Det trenger jo ikke alltid å stemme, selv om mangelen på erfaring og opplevelser ligge tilstede. Det er bare det at når man er ung, så er man i en sårbar fase. Alt er nytt og man vil stå på egne bein, men samtidig ikke være ensom. Presset av å være perfekt, bare det å være noe er viktig.

Jeg føler at tiden vi lever i nå blir glemt, fordi man lengter så etter å bli eldre og bedre. Men det trenger ikke nødvendigvis å bli bedre. For ungdomstiden er på godt og vondt den beste tiden i livet. Man ser nytt på livet, og man har drømmer og håp. Det er ting som ikke må fortrenges. I tillegg så tar følelsene overhånd, feil og samværet med andre mennesker blir så sårbart. Vennskap er viktig, og man former seg som et menneske. En viktig fase.

Jeg tenker på alle som har startet første året på videregående. For en tid dere har i vente, så mye dere skal i gjennom. Dette er en påminning til alle dere som gleder dere til å bli eldre; alder er bare et tall. Tenk på at dette er tiden der dere har muligheten til å ta dumme valg, gjøre noe helt crazy, lære av deres feil, bli sveket, tilgi osv. Dere kommer til å innse hva ekte vennskap innebærer, og dere kommer til å kjenne på følelsen av svik. Ikke ta denne tiden for gitt, gjør det beste ut av her og nå. Voksenlivet vil komme før dere vet ordet av det. Som voksen så er det tiden som ung som vil huskes og savnes. Så NYT å være ung, dum og deilig.

Dette gjelder på likt nivå med min egen aldersgruppe, jeg er jo ikke 40 liksom. Det er bare noe jeg har tenkt på. Hvis jeg skulle vært 16 år igjen, så ville jeg har gjort såå mye mer ut av det. På papiret er jo jeg en voksen kvinne nå, om jeg føler meg som en er en annen sak.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s