Blogging har blitt blæh

blogg
blog (blɔg)
substantiv maskulin

blanding av dagbok og logg som publiseres på internett

 
Jeg savner å lese en blogg med et ekte innhold. Jeg savner å lese tekster som får meg til å føle noe. Konseptet med blogging har i mine øyne forfalt. Det har blitt en arena der markedsføring går før tanker, følelser og tekster med mening. Det får oss ikke til å føle oss annet enn grønne av misunnelse.

Når jeg scroller ned blogg.no ser jeg blekne paradise-deltagere som i et desperat forsøk prøver å vise sin fargelagte hverdag, som består av vippe extensions og buttlifts. Mamma-bloggere som vil fremstå som gode foreldre, men også vise den utfordrende delen av å være forelder. Alle kopierer hverandre, i kampen om å være på topplista.

De få bloggerne jeg faktisk setter pris på er de journalistene som forteller sterke historier, og drøfter tematikken om verden rundt oss. Utenfor kroppspress-boblen. De poster virkelige historier. Ironisk sett står bloggerne på tv’n. Men disse mer meningsfylte bloggene er sjelden vare.

Før var blogg-konseptet en dagbok som ble lagt ut på nett, der man kunne skrive ned følelser, tanker og meninger elektronisk. Men nå, i 2017 er blogg både en drømmejobb, en pengemaskin og utseende-basert plattform. Har du ikke kul stil, eller er spesielt pen? Da har du ingenting der å gjøre. Samme faen hva du skriver, så lenge du ser stram og fin ut på bildene.
Hele blogg-konseptet handler per dags dato om å selge seg selv. Det handler om å vise hele verden hvor perfekt en selv er. Det handler om å vise andre at de er flotte, fine forbilder.

De forteller om depresjonen de hadde i 2011, for å poengtere at de faktisk er mennesker. Altså ikke laget av plastikk. De forteller at de har komplekser med kroppen. Likevel legger de ved bilder med en naken kropp. Bare for å poengtere at de har det bedre nå. 

En av de store grunnene til at jeg byttet blogg-plattform er nettopp pågrunn av dette. Blogg.no er ikke min greie. Jeg har veldig lite å bidra i den bransjen. Fordi livet mitt er ikke perfekt. Jeg har ikke behov for å fremstille livet mitt på en slik måte som er uoppnåelig for alle andre.

Grunnen til at jeg blogger er fordi jeg elsker å skrive. Det er en flott måte å uttrykke seg på og få andre engasjert i tanker. Blogging er en fin ting, det er bare synd hele konseptet har blitt misbrukt av PR-kåte mennesker.

me,me,me.jpg

Peace

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s