Takk for oss, India!

Kapittelet India er over for denne gang. Jeg drar gjerne  tilbake dit, og i mens jeg er i gang vil jeg anbefale flere til å ta turen. Dette gjelder for de som er interessert i masse kultur, det blir det rett og slett ikke nok av. Det jeg sitter igjen med fra India er fargene, mønstrene, musikken, religionen, trafikken, maten, krydderet, klimaet, naturen, arkitekturen, kuene i gatene og nysgjerrigheten fra de lokale. Dette landet har fått meg til å se verden med nye øyne.

I Jaipur hadde vi guidet program hele dagen. Som vanlig hadde vi en guide og han pratet hull i hodet på oss. Han hadde fakta på plass, og en rik sans for humor. Han tok bilder av oss, passet på tingene våre og ja vi ble ikke ranet en eneste gang. Dagen startet med en tur til Amber Fort, der vi ble tilbudt elefant transport opp dit. Det sto i mellom det eller Jeep transport. Vi valgte sistnevnte uten tvil. Ingen av oss ville bidra til dyremishandling. En elefant er ikke laget for å bli ridd på. Amber Fort var fantastisk. Fra mønsteret på dørene til marmor gulvet. Jeg elsker marmor. På innsiden var det et rom fullt av speil, når lyset reflekterte speilene lyste hele rommet opp og det var magisk!! Eneste bakdelen er folkemassene innpå fortet og plagsomme selgere som ikke tar nei for et nei.

Etter fortet gikk turen til et nytt monument, turens kjedeligste etter min mening. Vil jeg anbefale det for matematikere? Ja. Jeg datt rimelig fort ut av historien, mens Katrine var litt mer engasjert enn meg.Stedet het Albert Hall Museum. Til lunsj ble vi tatt med til en restaurant på en takterasse med utsikt utover byen. Siden vi spiste kun vegetarisk i India, ble vi servert Palak Paneer som er en indisk rett med cottage cheese og masala krydder med naan og ris på siden. Aaah, kjempegodt. Ingenting er som ordentlig naan brød.

Dagen etterpå ble vi kjørt til en ny by, Bikaner, her kunne vi kjenne en stor forskjell, en liten tradisjonell by med lite turisme. Der de lokale bor i thar-ørkenen. Det vil si at de befolkningen har en litt annen levemåte. Deres største drivkraft var kamelen, jeg siterer guiden «Har du ikke en kamel i Bikaner, har du ingenting!» De lever basically av kamelen og de har en stor industri. Blant annet, kamelmelk til medisin, ull til klær, tepper og håndverk. Oster, te og såpe ble laget av kamelmelk.

Her bruker de kamelene i militæret og de er spesialtrent for å være med i krigssoner. I tillegg arrangerer de skjønnhetskonkurranser for kamelene og de som vinner får en fet pengesum. Guiden vår fortalte oss at folk var så desperate at de puttet botox i kamelen for å vinne. Så langt kan det faktisk gå. Turen gikk videre til en av Asia’s største kamel-farm.

For å unngå at blogg-innlegget tilsvarer det første testament, så oppsummerer jeg kort at vi videre besøkte byene, Jaisalmer, Jodphur og Udaipur. De sistnevnte byene traff ikke like bra som de jeg forleden har pratet om. Det innebar samme type program, et fort og et palass her og der. Vi har blitt rimelig mette på fort.

Siste del av turen ble tilbragt i Goa, et lite ferieparadis med strender og hippie-vibes. Svære markeder og små strand-barer der folk røyker vannpipe og sipper te. God stemning skal jeg si dere. Jeg har nesten ingen bilder fra Goa, dessverre. Vi hadde et stramt regime med avslapping. Tok en tur innom et spa og nøt livet før neste destinasjon.

Turen har så vidt begynt. Fremover har vi to måneder å fylle programmet selv på. Nå starter det virkelige backpacker-livet. Bo på hostel, spise gatemat, finne frem på egenhånd. Dette kan bli litt av en overgang. Jeg befinner meg i Bangkok og turen videre skal vi planlegge i kveld. Lenge leve spontaniteten!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s